miercuri, 17 februarie 2010

Tehnici SEO - Black-Hat SEO


In mod constant webmasteri incearca sa “pacaleasca” motoarele de cautare prin folosirea unor trucuri care sunt la limita legalitatii, in multe cazuri depasind si aceasta limita, aceste metode se numesc “black-hat SEO”. Fie ca ascest lucru se face prin utilizarea unor pagini de tip “doorway” ,prin folosirea textului ascuns, interlinking,spamul de cuvinte cheie sau prin alte mijloace ce au ca scop pacalirea motoareleo r de cautare pentru a-si propulsa site-ul intr-o pozitie cat mai buna in timpul cel mai scurt.
Mare dezavantaj este ca tot aceste site-uri care si-au “castigat” o pozitie mai buna (in cazul in care s-a reusit) folosind Black SEO, tind sa scada la fel de rapid cum au urcat.

Având în vedere numărul mare de trucuri şi script-uri folosite împotriva motoarele de căutare nu o sa am posibilitatea sa le prezint pe toate, dar voi incerca sa prezint pe cele mai comune si des folosite tehnici Black SEO.
Multi dintre cunoscatorii SEO cat si webmasteri au incercat si incearca in continuare sa modifice tacticile deja cunoscute in speranta ca noua tehnica gasita va functiona. Poate ca multi dintre ei au si reusit , dar aceste tehnici nu vor functiona pentru totdeauna şi, probabil, nu vor putea fi aplicate pentru mult timp.

Principalele tehnici Black SEO sunt: Keyword Stuffing, Text ascuns, Cloaking, Doorway Pages, Redirectionare, Site-uri duplicat, Interlinking
La Multe dintre tehnici am pastrat numele folosit in engleza acestea urmand prezentate in articolul viitor .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu