joi, 22 aprilie 2010

Promoveaza-ti site-ul pe diferite Directoare

Ca sa ai vizitatori trebuie sa te faci cunoscut si asta nu o faci numai prin reclame costisitoare.
In primul rand cand incepi o afacere, un site il inregistrezi in diferite directoare. Cele mai mari directoare sunt Open Directory Project (OPD), cunoscut sub numele de DMOZ care apartine de Google si bineinteles mereu concurenta acestuia, Yahoo!-ul.

In orice Director exista efectiv liste cu url-uri aranjate in ordine alfabetica, in functie de categorie sau subcategorie. Este important de stiut ca intr-un Director paginile web sunt inserate astfel de utilizator spre deosebire de motoarele de cautare in care se regasesc sortate in functie de rank-ul pe care il are o pagina, aflandu-l prin programe automate(spideri si roboti).

Directorul Google

Google are un director bazat pe OPD. Acestia au un parteneriat prin care se preia toata lista de url-uri in OPD si se afiseaza in Directorul Google acordandu-se un rank bazat pe selectia PageRank-ului individual despre care am mentionat cat de important este si in articolele anterioare. Revin...

Daca esti interesat sa vezi ce PageRank individual are site-ul tau, verica pe http://directory.google.com .Sa nu uitam ca spre deosebire Bara Google care ofera note de la 0-10, Directorul Google fiind ceva mai complex ofera de la 0-7.
Si-acum da-i bice pe http://dmoz.org/add.html si urmareste pas cu pas pentru inregistrarea site-ului tau!

Directorul Yahoo!

Yahoo!-ul spre deosebire de Google, cer o taxa de 299$ pentru site-urile care constituie o afacere si 600$ pentru site-urile de adulti, se zice ca merita toti banii ;) Are si o sectiune gratis, dar nu ofera garantie ca apare.

Inainte de a-l inregistra pe Directorul Yahoo! Aveti grija sa fie editat si sa funtioneze complet, sa nu-ti apara vreun link intrerupt pe Netscape 4.7 (acesta fiind browser-ul pe care editorii Yahoo!-ului il vor folosi pt a verifica site-ul).

Sa nu uitam ca banii pe care ii oferiti de la bun inceput nu va garanteaza listarea in Directorul acesta. Banii sunt pentru verficare si certificare daca e cazul pt listare sau nu.
Pentru mai multe informatii si etape la fel de usoare ca si cand ti-ai crea un cont de mail, puteti afla la http://docs.yahoo.com/info/suggest/busexpress.html .
Sunt lucrurile diferite Yahoo directory submit si yahoo directory.
Primul e o versiune de promovare, din cauzaasta costa. Al doilea e un simplu director si se poate inregistra si gratis.


Sunt o multime de directoare care v-ar starni interesul, nu numai acestea.:) Spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu